X-RAP SALTWATER – TWITCHIN’ MULLET

S velikom ekspanzijom morskog varaličarenja , kojoj su umnogome pridonijeli i ” kontinentalci ” , donoseći neke svoje tehnike i ideje , dotad vrlo uspješne na slatkim vodama , došlo je neminovno i do reakcije iz krugova velikih proizvođača ribolovnog pribora. Tako sada možete pronaći razne serije varalica za morski ribolov , prilagođenih lakšem bacačkom priboru i lovu s obale. Evo kako su na takvu potrebu tržišta reagirali u Finskoj i što nam to novo nudi RAPALA ….

Kao što to , više-manje , svi već znamo , zbog neadekvatnog pribora , strune , loših udica itd. često se događa situacija u kojoj gubimo ” ribu života ”. Naravno , ponekad nemamo izbora , pa s odabirom pribora koji nam je nužan u određenoj situaciji , svjesno ( ili ne ) , prihvaćamo i taj rizik gubitka kapitalne ribe.

Kod morskog ribolova – nema kompromisa ! Mamci moraju biti dizajnirani tako da primame i najveće grabežljivce , ali , upravo zato , moraju biti osobito čvrsti i jaki , a , računajući i na uvjete slanosti , potrebna je dodatna otpornost.

Kod Rapaline serije varalica X-Rap Saltwater , osobita je pažnja posvećena dizajnu i akciji varalica , kako za lakši tako i za teški morski ribolov.  X-Rap Saltwater serija varalica pokriva sve ribolovne tehnike , od bacačkih pa do trolinga.

” Malac ” kojeg ću vam ovdje prvog predstaviti , a novitet je za 2017.godinu , je X-RAP TWITCHIN’ MULLET.

X-RAP TWITCHIN’ MULLET

Dakle , malena varkica , osobito s gledišta morskih vukova , koja će vam donijeti pregršt zadovoljstva i akcije. Kako mu samo ime govori , ovaj ” tvičajući cipal ” prvenstveno je namijenjen upravo sve popularnijoj twitch tehnici varaličarenja.

Nježna , profinjena akcija lelujanja s boka na bok , daje vam mogućnost oštrog , agresivnog tvičanja , kod kojeg će varalica raditi manje bočne pomake uz oštro rezanje vode , te tako provocirati napad agresivnog grabežljivca.

Ukoliko je grabežljivac nešto manje zainteresiran za aktivno hranjenje , jednostavno promijenite način povlačenja varalice i pokušajte isprovocirati napad. U tom slučaju , pustite varalicu da potone , oštro je povucite dužim potezom i napravite dužu pauzu između dva povlačenja. kod takvog povlačenja , varalica će napraviti veći pomak u širinu  , koji izgleda kao kretanje mamca u jatu koje često mijenja smjer u potrazi za hranom. Ovome teško može odoljeti ijedan predator.  Zabacivanje u rupe između stijena , između usidrenih plovila i sl., pravi je užitak s ovom varalicom , jer , upravo na takvim mjestima često se krije grabežljivac. Zabacite u rupu i jednostavno pustite da varalica , lagano lelujajući , potone na željenu dubinu pa krenite s akcijom.

Za kraj , još par čisto tehničkih podataka : čitava serija varalica dolazi u 12 različitih boja , a sve varalice imaju polu-prozirno tijelo tzv. X-Style,  koje propušta snop svjetlosti ; opremljene su 3D holografskim očima  ; sporo tonuće ; opremljene su VMC Black Single udicama.

Paleta boja

Dubina zarona ove varalice ( kod povlačenja ) je od 30 – 60 centimetara , pa je idealna za ribolov u pod-površinskom sloju mora.

Varalica je teška 13 grama i dugačka je 8 centimetara.

I , da uopće ne bude nekakve sumnje , dajte joj priliku i na slatkim vodama. Štuka će joj teško odoljeti 😉 .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*