SALMO NOVITETI ZA 2017.godinu

Poljski je Salmo i za ovu sezonu pripremio neke novitete. Prije svega , vidljiva je želja i nastojanje da se ” pojača ” morski program varalica. Uz jedan potpuno novi model , Wave , tu su još i dva otprije pznata modela varalica , Freediver i Perch , ovaj put u morskom ruhu. A i bassolovci će dobiti novu igračku… No , krenimo redom.

BASS BUG – veća sestra otprije poznate i vrlo efikasne bube , izgleda kao Lil’ Bug na steroidima 🙂 .

Ova varalica , pomalo bizarnog izgleda ( veličine ) , koja izgleda više kao neka buba koja je preživjela Černobil negoli kao efikasna površinska varalica , upravo će zbog svojih dimenzija dobiti pokoju ” packu ” u javnosti.

No , čim je isprobate na vodi , vaše će se mišljenje iz temelja promijeniti.  Izuzetne bacačke karakteristike čine je da leti dalje i stabilnije od svih drugih varalica ovog tipa. U vodi , ostavlja prepoznatljiv trag , čak ako je vučete i većom brzinom. Uz sve to , opremljena je glasnom zvečkom i naoružana opakim KVD Elite Triple Grip udicama ! Veliki bass , štuka u polju lopoča…ali i debeli klen i bolen rado će je napasti.

S veličinom od 5.5 cm i težinom od 26 grama, SICS sistemom za duga izbacivanja , te u 5 različitih boja , trebala bi pokriti sve ( ne )očekivane situacije kod površinskog ribolova.

Dostupne boje : BLB ( Bluebird Bug ) , GB ( Glow Bug ) , GBG ( Green bug ) , MBG ( May Bug ) , SNB ( Snowball Bug ).

Bass Bug

 

 

WAVE – glavna zvijezda nadolazeće ribolovne sezone na moru. Trebate li varalicu za ribolov na moru , za one trenutke kada se grabežljivac hrani na plitkim terenima ( vrijedi i za slatke vode ), ili pak varalicu koju ćete zabaciti dalekoooooo i pustiti da tone , tone , tone…pa je onda povući prema površinskoj zoni , onda je ovo prava stvar za vas. Ova varalica , u stvari , originalni ” swimming jig ” , razvijena je u suradnji sa ribolovcima čija su primarna meta brancin , morska pastrva i bolen.

Daleko zabacivanje , luljanje s boka na bok kada lagano tone ili pak agresivna bočna akcija kod brzog povlačenja , samo su dio obilježja ove varalice , koja nije samo svojim izgledom jedinstvena. Jedna od rijetkih ( ako ne i jedina ) varalica na svjetskom tržištu , kojom možete loviti klasičnim zabacivanjem i povlačenjem ili vertikalnim jiggingom.

Dolazi u 2 veličine : 7 cm i 14 grama , te 9 cm i 24 grama. Tonućeg je tipa a dolazi u 8 različitih obojenja. Isto tako , dolazi opremljena ili udicama za more ili onima za slatku vodu.

Dostupne boje su : BGD ( Black Gold ) , BRF ( Black Red Fish ) , HBL ( Holo Bleak ) , GHBL ( Gold Holo Bleak ) , LTB ( Luminescent Tobias ), RBTB ( Red Belly Tobias )HPSA ( Holographic Pink Sardine ) i HBSA ( Holographic Blue Sardine ).

FREEDIVER SX – ova varalica , kako nam je već iz prošle  sezone poznato , ima neke stvarno nevjerojatne karakteristike. Jedna od njih je i vrlo brz i lak zaron do 9 metara dubine. Ukoliko tome pridodamo činjenicu da se izuzetno dobro ponaša kod povlačenja trolingom na jezeru , jasno je da smo dobili moćno oružje za morski ribolov panulom. Izuzetna stabilnost kod svih brzina povlačenja uz zamaman rad  rijetke će ostaviti ravnodušnim. Već prvi testovi u morskim uvjetima nadmašili su sva očekivanja, osobito kod onih koji vole loviti duboko. Robusni dizajn koji prkosi opakim morskim grabežljivcima, extra jaki split ringovi , Mustad KVD Dura Steel udice , dvo-tonska zvečka i 6  atraktivnih boja , pokrit će gotovo sve situacije u ovakvoj vrsti morskog ribolova. Plivajuća je varalica , dužine 12 cm i težine od 24 grama , te je opremljena sa 3 trokrake udice br.4.

Dostupne boje : HPSA ( Holographic Pink Sardine ) , HBSA ( Holographic Blue Sardine ) , HCSA ( Holographic Chartreuse Sardine ) , HRH ( Holographic Red Head ) , GMM ( Green Metallic Mackerel ) i BMM ( Blue Metallic Mackerel ).

PERCH 14 SDR SX –  ova varalica , svoju je slavu stekla i kovala , dugi niz godina , u ribolovu slatkovodnih grabežljivaca. ” Kritična ” kombinacija oblika tijela i njegovog balansa , daje ovoj varalici  netipično  jaku akciju , često puta toliko pogubnu za velike grabežljivce. Konstrukcija kod koje žica prolazi kroz čitavo tijelo varalice izrađene od specijalne pjene ( HDSF ) , daje joj izuzetnu čvrstoću. Uz specijalnu opremu u obliku super jakih split ringova te 3X trokrakih udica otpornih na koroziju , ispostavilo se da je ova varalica gotovo savršena za morske grabežljivce. Tuna , wahoo , barakuda…nema tog morskog grabežljivca koji bi joj odolio !

Vučete li je brzinom od 4-6 čvorova , ovisno o duljini strune iza plovila , zaranja od 6-8 metara duboko.

Varalica dolazi kao Super Deep Runner model plivajućeg tipa. Dužine je 14 cm i težine od čak 61 grama ! Opremljena je sa po 2 trokrake udice br.4/0.

Dolazi u 3 boje i to : SIB ( Silver Blue ) , HBO ( Holographic Bonito ) i HWO ( Holographic Wahoo ).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*