NILS MASTER – spremni za nove izazove

       Nakon godinu dana izbivanja , na Efttex-u se iznova pojavio jedan od najstarijih i najtradicionalnijih proizvođača varalica sa sjevera Europe – finski Nils Master.

Godina izbivanja utrošena je na reorganizaciju unutar ove izuzetno stare kompanije , koja je u jednom momentu ” zapela ” na svjetskoj sceni i to zbog pomalo bizarnog ali realnog razloga. Naime , ono čime se ova kompanija najviše ponosi je TRADICIJA. No , upravo ta tradicija , tj.slijepo držanje istog pravca , bez inovativnih rješenja , dovela ih je u nezavidnu situaciju. No , angažman novog marketinškog vođe i novog dizajnera , u kratkom je roku vratio sve na prave staze.

Rad novog dizajnera odmah je vidljiv. Izašlo se na tržište s novim modelom njihovog najpoznatijeg voblera – Invincible , a u proizvodnju su nakon više desetljeća , vraćeni neki dobri stari modeli.

                                                         Invincible Zoom

Dakle , redizajn starog ” best-sellera ” , modela Invincible , donio je i više od očekivanja. Tijelo , lagano povijeno u leđima , na punih 12 centimetara dužine dodatno je stanjeno , tako da je sada ovo jedan pravi , nisko-profilni vobler. Bočno , ukoso prema trbuhu sužen , ovaj je vobler dobio sasvim novu i drugačiju akciju. Zadržan je stari , prokušani izgled i veličina pakte.

Vobler ima izuzetno finu vibru i sitan bočni rad , te nema dodatnog ozvučenja. Dolazi u plivajućoj verziji i težini od 10 grama. Na prvo povlačenje , trenutno zaranja i odmah ” radi ” poput ranjene ribice. Ukoliko prekinete s privlačenjem , na površinu se diže relativno brzo , uz karakterističan ” plop ”. Bacačke su mu osobine jako dobre s obzirom na ne baš neku težinu , a zaranja do max.2 metra dubine. Ova je varalica opako oružje za one koji love troling tehnikom , a tada ga je moguće spustiti i dublje od 2.5 metara. Da riba ostane sigurno zakvačena , zadužene su 2 opake trokuke udice , koje se doslovno lijepe za prste.

                                                   Lotto spinner

Ovo je leptirasta varalica , posebno dizajnirana za teške situacije i trenutke kada je riba letargična ili pak sumnjičava. Tijelo ovog leptira neobičnog je oblika – izdužena suza , bočno spljoštena , a izrađeno je od specijane tvrde plastike i ručno je obojano. Iako tijelo ne rotira oko osi , dodatno sprečava uvrtanje strune , te daje svoj doprinos u ukupnoj masi varalice. Izuzetnih je bacačkih svojastava , a dolazi u 5 različitih veličina / težina : 25 mm / 6 g ; 35 mm / 9 g ; 45 mm / 12 g ; 60 mm /15 g i 75 mm / 24 g

 

Ovisno o veličini ,namijenjen je ribolovu raznih vrsta , od grgeča , klena i pastrve , pa sve do velikih štuka i morskih pastrva.

                                                                Stalwart

Stalwart je jedna od onih , dizajnom neobičnih varalica koje nam dolaze iz ove finske kompanije. Dizajniran je prije punooo godina , a zamišljen je kao brat blizanac voblera Spearhead. U prednjem dijelu , tijelo mu je kao i kod Spearheada , ovalnog , skoro okruglog presjeka , prema trbuhu rezano u ” V ” oblik. U stražnjem dijelu ,točnije , od kraja prve polovice pa prema repu , varalica je za oko trećinu sužena ( urezana ) s donje strane. Ovaj oblik daje izuzetnu i neobičnu akciju , koja na napad tjera i one predatore koji u datom trenutku ne reagiraju na nijedan drugi mamac. Na slatkim je vodama idealan za ribolov na rijekama s jakim protokom te na brzacima , dok je na moru ubojit u kombinaciji s downriggerom.

 

Dolazi kao plivajući model dužine 8 cm , težine 13 grama , a lovite li klasičnom spinning tehnikom , zaronit će do 2.5 metara dubine. Dostupan je u čak 13 različitih boja.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*