NILS MASTER – noviteti

Kompanija Finlandia – uistin Oy , jedan od zaštitnih znakova finske produkcije varalica , kod nas je najpoznatija po svojem brandu Nils Master. Iako drže značajno mjesto u proizvodnji i prodaji na tlu Skandinavije , te na američkom tlu , u ostatku Europe , došlo je do značajnog pada u zadnjih desetak godina. Razlog – nedostatak novih modela i kreacija u ponudi ove kompanije , koja je prije dvije godine proslavila 50 godina postojanja.

Iz tog su se razloga , na neodređeno vrijeme povukli iz nastupanja na Efttex-u , angažirali novog vođu inženjersko-konstruktorskog tima i krenuli u poboljšanje i redizajn starih , te dizajn novih varalica.

Dio tog asortimana , stigao je i vašem novinaru na probu…u zao čas , jer zima je pred vratima i ribolov nije kao u toplijem dijelu godine , no to nije razlog da vas ne upoznam s njihovim novitetima.

Kao zemlja u kojoj je ribolov kroz otvore u ledu pravi nacionalni sport , naravno da u ponudi prednjače takvi modeli varalica. Jedan takav , redizajnirani model je i varalica FLYeye.

FLYeye  je sada laganiji , savršeno je balansiran , a vitko tijelo ove varalice za vertical tehniku , omogućava vam da s njome radite šire i veće krugove u vodi, te samim time pretražujete veće područje a varalica je duže u zoni napada.  Novitet je i dodatak u obliku mekanog silikonskog repa , koji dodatno provocira ribu , a ukoliko poželite rep druge boje , lako ga je promijeniti. Glavna je namjena ove varalice zimski ribolov ispod leda , ali i jigging na otvorenoj vodi, dok su primarno ciljane vrste : smuđ , grgeč i štuka.

Redizajnirani model dolazi u veličini 8 cm i težini 12 grama.

FLYeye

 

Apsolutni novitet je žlica KENO i tu se vidi rad novog dizajnera. Žlica je tek neznatno udubljena , praktički ravna s jedne strane , dok je s druge strane ispupčena i blago je kruškolikog oblika. Neobičnost dizajna leži u činjenici da je na užem dijelu zadebljana , tj.napravljena je od punog profila bebljine 8 milimetara , što joj daje popriličnu masu , a samim time izuzetne letačke osobite. S druge pak strane , s ovom žlicom možete pretražiti izuzetno duboke terene, ili je puštati da propadne u rupe među raslinjem i na taj način izmamiti pokoju štuku iz njenog zaklona. Žlica dolazi u dužini 7 cm i težini 19 grama , u svim mogućim kombinacijama boja.

KENO

Najveći je ipak novitet vobler Japittaja. Iako na prvi pogled ne djeluje kao nešto osobito i posebno , sam test na vodi ostavit će vas iznenađene.

Usprkos svoj maloj veličini od 5.5 cm , i pomalo neuglednom i zdepastom tijelu teškom 9 grama , ovaj vobler , kad ga počnete povlačiti , ima nevjerojatnu , izuzetno nervoznu akciju repnog dijela, a uz sve to , vrlo brzo zaranja na dubinu od 1-1.5 metar. U kombinaciji s provokativnim bojama , rado će ga napasti štuka , ali pravo lice će pokazati u vrlo brzoj , turbulentnoj vodi , jer ga krasi izuzetna stabilnost u brzom toku.

Japittaja

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*