FISH UP umjetni mamci ( 2.dio )

 

Iz ukrajinske kompanije FishUp stižu nam vrlo zanimljivi noviteti . Kao što je poznato , ovaj ukrajinski proizvođač poznat je po svojim vrlo realističnim silikonskim imitacijama , među kojima se ističu razne imitacije crva , larvi i raznih insekata. Upravo zbog tih neobičnih a realističnih imitacija , ovi su mamci vrlo brzo našli svoju klijentelu. Ni ovi noviteti nisu nas ostavili ravnodušnima…

Baffi Fly  je silikonska nimfa , dužine 38 mm. Dva para malih nogu , stražnji par većih plosnato-lopatastih nogu i dva dugačka repna ticala su glavna obilježja ove nimfe , koja , upravo zbog ovako velikog broja nogu , kroz vodu tone izuzetno sporo i izazovno , dugo se zadržavajući u vidnom polju ribe. Montaže na ul micro-jig glavama ili na finim jednokukama s ili bez otežanja , bit će idealne , kako za lov pastrva , tako i za ul lov grgeča , žutooke , crvenperke…

Baffi Fly

U pakiranju se nalazi 10 imitacija , a možete birati između čak 7 različitih boja.

Scaly  je dugačka , relativno tanka i izuzetno fleksibilna imitacija jednog od kolutićavih crva. Pogodan je za razne montaže , kako otežane , tako i neotežane , no zbog same konstrukcije tijela , koja je relativno nježna , potrebno je koristiti finije udice od tanje žice. Izuzetno je pogodan i za rane montaže u kombinaciji sa worm udicama , osobito za wacky-montažu. Poslužit će , i više nego odlično , i kod laganih texas i karolina montaža.

Ovaj crv dolazi u dužini od 71 mm , te je odličan za lov krupnijih grgeča , smuđeva i bassa.

Scaly

Dolazi u 5 različitih boja , a mamci su ” nadipani ” aromom raka. U paketu dolazi 10 komada.

Pupa je vrlo vjerna imitacija larve a krase je realistični detalji. Kao takva , prvenstveno je namijenjena ribolovu pastrva na rijekama i potocima. Pogodna je za lov montirana na klasične jig udice odgovarajuće veličine , ali , vjerujem da će oni pravi ul fanatici , neotežanim montažama iz ove varalice izvući sav njezin skriveni potencijal.

Kako je izrađena od izuzetno mekog silikona i nadipana aromom raka , riba je uzima s manje opreza i  u ustima zadržava dulje , dajući vam dovoljno vremena za kontru i kvačenje. Ovisno o vrsti montaže koju ćete koristiti , ovom je imitacijom moguće pretraživanje svih slojeva vode.

Ova imitacija dolazi u tri različite veličine  i to od 22, 32 i 38 mm, te u 9 različitih boja.

Osobito me se dojmila Pupa od 38 mm , koja je u biti pozamašan komad varalice i nedvojbena podsjeća na ” camulu ” pa vjerujem da će biti i jednako efektna u ribolovu!

Pupa

Uskoro na tržište dolazi i u aromi sira a upravo za aromu sira stručnjaci tvrde da pokreće čak i najnezainteresiranije pastrve !

Ovisno o veličini , u pakiranju je 8-12 komada.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*