BERKLEY CHERYWOOD PRO

 

Tvrtka Berkley , osim u SAD , postala je sinonim kvalitete i traženi brand i u našim krajevima. Iako većina ribolovaca , osobito špinera , ime ovog branda povezuje s vrhunskim i visoko izdržljivim upredenicama ( Whiplash , Fireline ) ,većini je manje poznat njihov proizvodni program koji se odnosi na štapove. A što se štapova tiče , program je izuzetno velik i pokriva sve vidove ,oblike i tehnike ribolova.

Najpoznatija serija njihovih štapova zasigurno je Cherrywood.

Iako je jedan moj kolega , prije i više od 15 godina , u ribolovu bassa na našim vodama koristio Berkley Cherrywood štap , moj prvi stvarni susret s ovakvim štapom bio je u ribolovu somova na rijeci Ebro. Tada sam , koristeći štap Berkley Cherrywood spin , t.b. 40-80 grama , bez nekih većih problema ( što se tiče izdržljivosti pribora ) , već prvog dana ribolova , u čamac izvukao soma od 36 kg. Štap se savijao do ,dotad meni nezamisliv granica , a u jednom momentu , tokom borbe u stojećem položaju, kad je som odlučio leći na dno ,štap se savio toliko da su mu prve vodilice uronile u vodu ! Nevjerojatno !

Stoga , kad sam kod kolege iz kluba , ugledao potpuno novi štap Berkley Cherrywood Pro , t.b. 40 – 80 grama , jednostavno , morao sam ga isprobati i testirati.

Iako je vlasnik ovog štapa strastveni ribolovac, tek unatrag par godina , počeo se ozbiljno baviti ribolovom varalicom. Ovaj štap je , prema vlastitim riječima , kupio upravo za teže varaličarenje soma na rijeci Dravi . Njime je bez većih problema  savladao somove težine 9 i 17 kg.

A kakav je štap ?

Na prvi pogled , kako to naši ribolovci rade , smjestili bi ga u neku klasu jačih štapova za ribolov štuke.

No , ova nova serija , baš poput one stare kakvu sam ja koristio , krije nevjerojatnu snagu uz optimalnu osjetljivost.

U ruci , štap leži odlično , ponajviše zahvaljujući težini od samo 230 grama , a osjećaju ugode doprinosi i drška koja je obložena kvalitetnim plutom gradacije AA.

Držač role je vlastiti Berkley-ev, s ugrađenim logotipom , klasične forme , a rola se zateže navrtanjem vijka s donje strane na gore. Držač je djelomično obojen u imitaciju drveta trešnje.

Štap je ukupne dužine 2.70 m , a sastoji se od 2 dijela. Deklarirane je težine bacanja 40 – 80 grama , a sastavlja se klasičnim put-over spojem.

Blank je napravljen od mješavine karbona visokog modula elastičnosti ,što štapu daje njegovu karakterističnu žilavost a samim time i nevjerojatnu snagu.

Gornji dio štapa opremljen je s 4 vodilice + vršna , dok je na donjem dijelu štapa jedna vodilica i mala preklopna zakvačka za udicu.

Sve su vodilice dvostopne , osim , naravno , vršne, LTS s izuzetnom otpornošću na habanje kod uporabe upredenih struna. Lakirane su crnim lakom , bez ikakvih anomalija.

Estetski gledano , štap je dotjeran i kozmetički vrlo lijepo sređen.

Gornji dio štapa je crne boje , u mat finišu.

Donji dio štapa je izveden u tradicionalnoj crvenkastoj boji , boji parenog trešnjinog drveta ,koja je zaštitni znak serije Cherrywood.

Štap je oštre , vršne akcije, dok se pod punim opterećenjem savija do drške.

Zahvaljujući tankim stijenkama blanka i novim tehnologijama izrade , vibracija varalice se preko štapa prijenosi vrlo fino , tako da se dobro osjeća i rad manjih varalica u vodi.

Trebate li pravi radni štap , lijepog dizajna i za pristojne novce , ovo je pravi izbor za Vas.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*