Benzar Mix – JELLY BAITS

    Mađarska kompanija Energofish Ltd. , jedan je od najvažnijih ” igrača ” na ribolovnom tržištu srednjeistočne Europe. Prošle , 2017.godine , proslavili su mali jubilej – 25 godina postojanja.

U tih 25 godina , uzdigli su se iz male firme do ozbiljne kompanije i distributera , ali i proizvođača opreme i primame za ribolov. Za sve to je zaslužan cijeli tim , svi radnici kompanije , koji su svojim vrijednim radom doprinijeli tom značajnom uspjehu. Danas , na skladištima ove kompanije , ima više od 8000 različitih artikala , koji pokrivaju sve vrste i tehnike slatkovodnog ribolova.

                                                       Jelly Baits

Kako u samoj kompaniji ističu , područje na kojem su postignuti najveći uspjesi zadnjih godina se odnosi na segment mamaca. Maštovit i inovativan razvojni tim , puno puno rada , kemijanja i testiranja , rezultirao je paletom proizvoda pod nazivom Benzar Mix. Paleta ovih proizvoda pokriva sve od gotovih mamaca , hrana za primamu , boila , peleta pa do umjetnih mamaca prirodnog izgleda.

Upravo ova skupina , umjetni mamci prirodnog izgleda , koji dolaze u različitim aromama i mirisima ( od onih potpuno prirodnih pa sve do umjetnih ) , pod nazivom Jelly Baits , donijela je i najveću slavu ovoj kompaniji.

Naime , na sajmu EFTTEX održanom 2017.g.u Budimpešti , upravo su proizvodi Jelly Baits osvojili vrijednu i prestižnu nagradu u kategoriji Best New Products !

Ovi umjetni mamci, koji su u stvari zamjena za prirodne mamce kojima lovimo plovkaroškim ili feeder tehnikama , definitivno spadaju u sam svjetski vrh.

    • mesni crvići u 5 različitih boja : prirodna , bijela , crvena , žuta , fluo
    • imitacija kalifornijske gliste dužine cca 5 cm u prirodnoj boji te u još 8 različitih boja i aroma : aroma riblje brašno , smeđa , smeđe-crvena , bijela , narančasta , crvena , žuta, te aroma školjke
    • caviar – realistična , izizetno mekana imitacija ribljeg jajašca

Osobno , ovo je skupina mamaca koja me privukla svojim širokim rasponom mogućnosti , tj.onim što ih čini idealnim za ultra-light i light ribolov umjetnim mamcima. Crvenperke i bodorke teško će odoljeti pažljivo plasiranom crvići , dok će grgeč , kako obični tako i onaj pastrvski , bez veće sumnje , halapljivo usisati ponuđeni mu ” prirodni ” mamac. Ukoliko pak zakaže prirodna boja i aroma , uvijek možete izazvati napad nekom od iritirajućih boja poput fluo i žute.

Ovaj smo asortiman tetirali na jednoj od zahtjevnijih malih rječica Hrvatske , na Otuči.

Mamci su prezentirani na udicama veličine 12-8 , uglavnom Mustad Ultra Point od tanke žice , s ili bez dodatnog otežanja u obliku olovne sačme , kao i na micro-jig glavama od 0.5-2 grama.

Uz očekivane ulove potočnih pastrva , veselje su nam radili i zrmanjski klenovi , koji su pokazali izuzetno zanimanje za ove mamce.

Mamci se odlično drže na udici i mogu podnijeti dosta ulovljenih riba prije negoli se unište. Malih smo problema imali s caviarom , koji nam je često otpadao nakon promašene kontre , no i taj smo problem riješili korištenjem udica s kontra-kukicama na vratu same udice.

Sve u svemu , odlični mamci , kako za one koji love bijelu ribu , tako i za spinere. Dolaze u praktičnim pakiranjima ( male plastične bočice ), sa po , ovisno o tipu mamca , 5 , 10 , 15 , 20 , 50 i 100 kom.

Cijenom bi trebali biti itekako povoljni , a vjerujte mi da vrijede svake kune.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*